Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Αύξηση της «Θερμοκρασίας» τον Νοέμβριο



Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ο υδράργυρος αυτό το Σαββατοκύριακο σκαρφάλωσε στους 30 βαθμούς επιτρέποντας ακόμα και μικρές εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες για να υποδεχθούμε το χειμώνα με ένα δροσερό μακροβούτι.
Η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπόσχεται να διατηρήσει τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και ένα «καυτό Νοέμβριο». Κατέβασε τα καλοκαιρινά που είχες φυλάξει στο πατάρι και ετοιμάσου να υποδεχθούμε όλοι μαζί το «μίνι καύσωνα»!
Μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων φαίνεται να είναι επιτακτική. Αντίθετη άποψη έχουν όμως οι φοιτητές και οι καθηγητές των ΑΕΙ που αρνούμενοι να δεχθούν την ισοτιμία των πτυχίων κινητοποιούνται ενάντια στις αποφάσεις.
Το δρόμο ανοίγει το ΕΜΠ. Για πρώτη φορά όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, οι καθηγητές και οι πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ συμφωνούν, η κάθε μεριά για τους δικούς της λόγους, στη μη αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων και παρακινούν και τις υπόλοιπες σχολές να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Κύμα γενικών συνελεύσεων απλώθηκε στη χώρα για να οργανωθούν οι μαζικές αντιδράσεις των φοιτητών. Πολλές τελούν ήδη υπό κατάληψη. Οι καθηγητές των ΑΕΙ έχουν προγραμματίσει δύο 48 απεργίες, 20-21 και 25-26 Νοεμβρίου και οι φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.
Παράλληλα με τις τελευταίες εξελίξεις πολλά δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα αναγκάζονται να κλείσουν για μερικά εικοσιτετράωρα μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο κόστος λειτουργίας τους. Τα κονδύλια που παρέχονται από το κράτος δεν επαρκούν με αποτέλεσμα είτε τα ιδρύματα να υπολειτουργούν είτε να κλείνουν!! Αν δεν αυξηθούν δε τα κονδύλια αδύνατη θα είναι και η πραγματοποίηση μετεγγραφών σε κάποια από αυτά.
Το δικό της αγώνα συνεχίζει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχολεία υπό κατάληψη από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μαθητές που ζητούν τα αυτονόητα καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, λήξη διπλοβάρδιας και παράλληλα οι καθηγητές και οι δάσκαλοι προγραμματίζουν τις δικές τους κινητοποιήσεις.
Καθηγητές, φοιτητές, μαθητές αποφασισμένοι να πάρουν αυτά που τους ανήκουν δίνουν ραντεβού στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης και ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα ύψη με τους αγώνες τους.
Βάζω κοντομάνικο. Παίρνω τσάντα. Πρώτη στάση αμφιθέατρο....

1 σχόλιο:

Nalia είπε...

Poly sosto h koinonia ine o pio dikaios kritis...H istoria to apodykniei ka8e fora